Πρόσβαση

Η Λευκάδα

Η Λευκάδα είναι ένα πανέμορφο νησί, πρόκειται για έναν προορισμό για αξέχαστες διακοπές. Το νησί το χαρακτηρίζουν απέραντες παραλίες, παραδοσιακά χωριά, ιστορικά μνημεία, φυσική ομορφιά και απίθανη νυχτερινή ζωή. Κατά τη διάρκεια της παραμονής σας στο νησί, μπορείτε να χαρείτε ατελείωτες ώρες χαλάρωσης στις όμορφες παραλίες της Λευκάδας. Στον Άγιο Νικήτα, μπορείτε να κολυμπήσετε στην ομώνυμη παραλία, τον Άγιο Νικήτα, στο Κάθισμα. Άλλες όμορφες παραλίες της Λευκάδας είναι το Πόρτο Κατσίκι , οι Εγκρεμνοί , ο Μύλος.

 

Lefkada
Agiofili beach. Vasiliki, Lefkada
Aerial view of Cape of Ducato in Lefkada island- Greece

Πως θα έρθετε

Η Λευκάδα είναι χώρισμενη απο την ηπειρωτική Ελλάδα με ένα μικρό κανάλι.Εκεί υπάρχει μια κινητή γέφυρα που συνδέει το νησί με την Στερεά Ελλάδα και συγκεκριμένα με τον νομό της Αιτωλοακαρνανίας. Για να φτάσετε στη Λευκάδα υπάρχουν 3 τρόποι.

Οδικώς:

Το πιο χαρακτηριστικό πλεονέκτημα της Λευκάδας είναι οτι μπορεί να προσεγγιστεί χωρίς να επιβιβαστείς στο πλοίο. Εξαιτίας της κινητής γέφυρας η οποία συνδεεί την Λευκάδα με την Αιτολωακαρνανία, το νησί μας μπορεί να γίνει εύκολα προσεγγίσιμο απο παντού.

Αεροπορικώς:

Το αεροδρόμιο της Λευκάδας βρίσκεται στο Άκτιον. Κωδικός αεροδρομίου (PVK). Το αεροδρόμιο του Ακτίου βρίσκεται 18χμ μακριά απο το κέντρο της Λευκάδας. Καθημερινά γίνονται πτήσεις από και πρός την Λευκάδα. Υπάρχουν απευθείας πτήσεις απο Κρήτη και συγκεκριμένα απο Σητεία, καθώς και απο την Βόρεια Ελλάδα.

Ακτοπλοϊκώς:

Οι επισκέπτες της Λευκάδας μπορούν καθημερινά να επισκεφθούν τα κοντινά νησιά του Ιονίου. Μπορείτε να επισκεφτείτε το Μεγανήσι, τον Κάλαμο, την Κεφαλλονιά, την Ιθάκη, τους Παξούς. Επίσης υπάρχουν καθημερινές εκδρομές με καραβάκια για παραλίες που δεν πας αλλιώς παρά μόνο μέσω θαλάσσης.