Δραστηριότητες

Παραλίες της Λευκάδας

Η Λευκάδα είναι πασίγνωστη για τις πανέμορφες παραλίες της, με την ξανθή άμμο και τα καταγάλανα νερά. Κατά την παραμονή σας στο νησί μπορείτε να χαρείτε ατελείωτες ώρες χαλάρωσης στις όμορφες παραλίες του νησιού. Άγιος ΝικήταςΜύλοςΚάθισμα είναι παραλίες που βρίσκονται πολύ κοντά στο ξενοδοχείο και έχετε πρόσβαση με τα πόδια ή με καραβάκι (Κάθισμα). Ωστόσο, στη δυτική πλευρά του νησιού υπάρχουν πολλές ακόμη εντυπωσιακές παραλίες όπως: ΑμμόγλωσσαΚάστροΓύραΑϊ ΓιάννηςΠευκούλιαΓιαλόςΕγκρεμνοί και Πόρτο Κατσίκι.

Το Πόρτο Κατσίκι, είναι ίσως η πιο φημισμένη και βραβευμένη παραλία της Ελλάδας και μια από τις δημοφιλέστερες της Μεσογείου, κόβει την ανάσα από την πρώτη κιόλας ματιά. Χαρακτηριστικό της τα απότομα άσπρα βράχια πάνω από την υπέροχη αμμουδιά και τα τυρκουάζ νερά, όλα αυτά μαζί, δημιουργούν μια εικόνα παραδεισένια. Στην ανατολική και νότια πλευρά της Λευκάδας, θα βρείτε απάνεμες, μικρές και μεγάλες παραλίες, όπως: ΛυγιάΝικιάναΠεριγιάλιΝυδρίΔεσίμιΠόροςΑμμούσαΑγιοφύλλιΒασιλική.

Πεζοπορία, αναρρίχηση...

Εκτός από τα θαλάσσια σπορ, η Λευκάδα προσφέρετε και για δραστηριότητες εναλλακτικού τουρισμού, όπως πεζοπορία, αναρρίχηση, κλπ. Η μορφολογία και η πλούσια φυσική ομορφιά του νησιού είναι ιδανικές για δραστηριότητες κοντά στη φύση. Υπάρχουν πολλά φυσικά μονοπάτια που ακολουθώντας τα, ανακαλύπτετε μαγευτικά τοπία.

Σας προτείνουμε πεζοπορία και ποδήλατο βουνού, στα όμορφα τοπία του νησιού. Αν δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε, δοκιμάστε τα φαράγγια Αλατρο-Χαραδιάτικα και Μέλισσαςτη χαράδρα Δημοσάρη και, φυσικά, τα μονοπάτια των Σκάρων.

Θαλάσσια Σπορ

Η Λευκάδα είναι γνωστή τόσο για τα υπέροχα φυσικά τοπία και τις μαγευτικές παραλίες της, όσο και για τις δραστηριότητες εναλλακτικού τουρισμού που προσελκύουν πολλούς επισκέπτες. Οι λάτρεις του kite surfing αλλά και του windsurfing, έχουν την δυνατότητα στο βορειοδυτικό τμήμα του νησιού, να απολαύσουν στιγμές περιπέτειας και αδρεναλίνης. Η παραλία που βρίσκεται κοντά στο Φρύνι είναι ιδανική για kite surf και windsurfing και αποτελεί το σημείο συνάντησης πολλών φανατικών οπαδών αυτού του σπορ.

Αξιοθέατα της Λευκάδας

Η Λευκάδα έχει μεγάλη και πλούσια ιστορία, η οποία είναι εμφανής στα αρχαιολογικά, ιστορικά και θρησκευτικά αξιοθέατα του νησιού. Στη Λευκάδα και γύρω από αυτήν, μπορείτε να επισκεφθείτε το κάστρο της Αγίας Μαύρας, την αρχαία πόλη της Λευκάδας (Νήρικος), την εκκλησία της Αγίας Μαύρας και τον ναό του Παντοκράτορα.

 

Contact Form

Contact us